DESCOPERĂ ADEVĂRATA RELAXARE
Expiră în:
FOTOLII CONFORTABILE CU 10% DISCOUNT
   phone ico   0745.599.121 Programul de azi al Serviciului de asistență clienți: Închis
Toate produsele
Produse cu livrare rapidă
Oferte
Programul de azi al Serviciului de asistență clienți: Închis
Cum să alegi mobilierul de grădină?

Cum să alegi mobilierul de grădină?

Imaginează-ți după-amiaza perfectă de vară - foșnetul blând al frunzelor, razele calde ale soarelui, iar tu cufundat(ă) într-un fotoliu confortabil, înconjurat(ă) de verdeață și flori. Sună tentant? Astfel de momente sunt la îndemână cu mobilierul de grădină potrivit. Dar cum alegi piesele de mobilier care nu sunt doar funcționale, ci și elegante?

Uită de scaunele plictisitoare din plastic pe care le întâlnești în orice grădină! Un mobilier de grădină modern poate transforma orice terasă, balcon sau grădină într-o adevărată oază. De la seturi elegante din ratan, mobilier din răchită și până la piese moderne pentru grădină, posibilitățile sunt aproape infinite. În acest articol, ne „scufundăm” în lumea mobilierului de exterior de calitate și îți oferim sfaturi despre cum să îl alegi pe cel perfect pentru spațiul tău. Pregătește-te pentru o călătorie plină de inspirație!

În acest articol:

1. Tipuri de mobilier de grădină

2. Tipuri de materiale pentru mobilierul de grădină

2.1 Mobilier de grădină din lemn

2.2 Mobilier de grădină din metal

2.3 Mobilier de grădină din tehnoratan

2.4 Mobilier de grădină din plastic

3. Mobilier de șezut - optează pentru un mobilier de grădină modern

4. Mese de grădină - ce trebuie să ai în vedere?

5. Cel mai bun mobilier de grădină pentru spații mici

6. Rezistența la intemperii

7. Îngrijirea mobilierului de grădină

8. Cât costă mobila de grădină?

8.1 Mobilier din tehnoratan

8.2 Mobilier din lemn

8.3 Mobilier din răchită

8.4 Mobilier din aluminiu / oțel

8.5 Mobilier din plastic

9. Merită să cumperi mobilier de grădină premium?

Tipuri de mobilier de grădină

Iată o trecere în revistă a celor mai importante tipuri de mobilier de grădină, care vor face din terasa, balconul sau grădina ta locul perfect pentru relaxare și socializare.

  • Canapelele de grădină sunt, de obicei, punctul central al amenajărilor moderne de spații exterioare. Canapelele de exterior nu sunt doar plăcute din punct de vedere estetic, ci sunt și extrem de funcționale, oferind un confort pe care scaunele de grădină nu îl pot oferi.
  • Colțarele de grădină sunt o soluție excelentă pentru cei care dispun de mai mult spațiu și doresc să îl valorifice la maximum. Aceste canapele îți permit să folosești eficient colțurile și unghiurile, oferind o mulțime de locuri pentru ședere.
  • Scaunele de grădină sunt o parte esențială pentru orice spațiu exterior. Gama largă de modele disponibile este menită să ofere opțiuni chiar și celor mai rafinate gusturi. De la scaune pliabile și scaune cu brațe, până la fotolii de grădină suspendate, alegerea este variată.
  • Fotoliile de grădină sunt o opțiune populară în rândul persoanelor care doresc să creeze un spațiu confortabil și primitor. Aceste piese de mobilier sunt concepute cu gândul la relaxare. Elegante și bine alese, vor da impresia de ospitalitate și îi vor oferi spațiului un aspect intim și călduros.
  • Sezlongurile de grădină sunt recomandate dacă dorești să te bucuri de soare, să citești o carte sau pur și simplu să te relaxezi în grădină, pe terasă sau lângă piscină. Alegerea acestui tip de mobilier îți permite să profiți pe deplin de vară și de vremea frumoasă.
  • Balansoarele de grădină sunt foarte populare deoarece reprezintă o formă excelentă de relaxare care permite o pauză temporară de la grijile cotidiene, reducând nivelul de stres.

Șezlong dublu Borneo

Șezlong dublu Borneo

Tipuri de materiale pentru mobilierul de grădină

Mobilierul de grădină potrivit ar trebui să fie rezistent la condițiile meteorologice schimbătoare. Materialul acestuia trebuie să fie durabil, așa că îți prezentăm câteva tipuri de materiale optime pentru fabricarea mobilierului de grădină:

  • Mobilierul de grădină din lemn, cum ar fi cel fabricat din stejar, salcâm sau tec, se caracterizează prin eleganță și durabilitate. Cu toate acestea, modelele fabricate din materiale naturale necesită o întreținere regulată pentru a-și păstra aspectul.
  • Mobilierul de grădină din metal este o alegere potrivită datorită rezistenței la intemperii. Se poate opta pentru aluminiu, care este ușor și nu ruginește, sau oțel, care este mai robust, dar necesită protecție împotriva coroziunii. Cât despre un set de mobilă pentru grădină din tehnoratan, acesta este rezistent la apă, ușor de curățat și durabil. Are un aspect natural și elegant care se potrivește în multe stiluri de design, astfel că se va potrivi cu ușurință în amenajarea grădinii tale.
  • Mobilierul de grădină din tehnoratan este rezistent la apă, ușor de curățat și durabil. Are un aspect natural și elegant care se potrivește în multe stiluri de design, astfel că se va potrivi cu ușurință în amenajarea grădinii tale.
  • Mobilierul de grădină din plastic este ușor, poate fi mutat fără efort dintr-un loc în altul și poate fi amplasat în diferite locuri din grădină, terasă sau balcon. Plasticul este un material ușor de curățat și rezistent la intemperii.

Mobilier de șezut - optează pentru un mobilier de grădină modern

Mobilierul de grădină modern combină funcționalitatea, estetica și soluțiile inovatoare pentru a transforma spațiul exterior într-un loc elegant de relaxare. Mobilierul de exterior modern se caracterizează printr-un design elegant, precum și printr-o durabilitate ridicată și o rezistență la condițiile meteorologice. Utilizarea materialelor moderne, cum ar fi tehnoratanul, aluminiul sau lemnul de tec ii conferă durabilitate și îl face ușor de întreținut.

Terasa sau balconul tău reprezintă un alt spațiu care se poate transforma într-un loc de relaxare cu ajutorul canapelelor, șezlongurilor, fotoliilor sau balansoarelor. Un alt avantaj al mobilierului modern este reprezentat de aspectul estetic. Liniile minimaliste și elegante, precum și varietatea de forme și culori fac ca mobilierul să se îmbine perfect cu arhitectura modernă și, de asemenea, să aducă un element de lux în grădinile tradiționale.

Set de exterior Borneo: colțar + 2 măsuțe

Set de exterior Borneo: colțar + 2 măsuțe

Mese de grădină - ce trebuie să ai în vedere?

Una dintre caracteristicile cheie ale mobilierului de dining pentru exterior este funcționalitatea sa. Seturile compuse din mese și scaune sunt concepute cu gândul la un dining confortabil, iar masa de grădină este adesea punctul central al întâlnirilor și al gustărilor în aer liber. Seturile de dining oferă, de obicei, dimensiunea potrivită pentru a găzdui atât întâlniri mici și intime, cât și reuniuni de familie mai mari.

Estetica și designul mobilierului de dining în aer liber joacă, de asemenea, un rol important. Acesta este disponibil într-o varietate de stiluri, de la modern, la clasic și rustic, permițându-ți să îl integrezi în stilul grădinii tale.

Caracteristicile suplimentare, cum ar fi blaturile extensibile, mesele pliabile sau umbrelele încorporate, pot crește și mai mult gradul de utilizare și confort.

Set de exterior Krk: masă + 6 scaune

Set de exterior Krk

Cel mai bun mobilier de grădină pentru spații mici

Piesele de mobilier de exterior pentru spații mici reprezintă o provocare, dar oferă și oportunitatea de a amenaja o oază funcțională și plăcută. Atunci când alegi mobilier pentru un spațiu mic, merită să acorzi atenție câtorva aspecte.

  • Dimensiuni - primul pas este să măsori cu atenție spațiul disponibil. Atunci când alegi mobilierul, trebuie să te asiguri că dimensiunea este potrivită pentru suprafața terasei, lăsând suficient spațiu pentru a te putea mișca liber.
  • Funcționalitate - alege mobilierul care să răspundă nevoilor tale specifice. Mobilierul multifuncțional, cum ar fi mesele sau scaunele pliabile care pot fi ușor de depozitat ori reconfigurate în funcție de necesități, va fi deosebit de util în spațiile limitate.
  • Ușor și portabil - mobilierul de grădină pentru spații mici trebuie să fie ușor și simplu de rearanjat. O astfel de caracteristică îți oferă posibilitatea de a-l muta eficient și de a-l rearanja după cum este necesar.
  • Estetică - în ciuda spațiului limitat, nu sacrifica estetica. Alege mobilierul cu un design minimalist sau în culori deschise, care va crea impresia de spațiu.
  • Confort - în ciuda spațiului limitat, nu uita de confort. Alege modele cu perne confortabile, ergonomice, cu o înălțime potrivită a șezutului.

Set de exterior Borneo: canapea + 2 fotolii + 2 măsuțe

Set de exterior Borneo: canapea + 2 fotolii + 2 măsuțe

Rezistența la intemperii

Rezistența la condițiile meteo schimbătoare este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegi mobilierul de grădină. Achiziționarea de mobilier care poate rezista la ploaie, soare, umiditate și temperaturi fluctuante este esențială pentru ca acesta să dureze și să își mențină estetica timp de mulți ani. Mobilierul rezistent la intemperii poate fi folosit pe tot parcursul anului, fără a fi nevoie să îl muți în interior în caz de vreme rea. Grație acestei rezistențe, până și mobilierul amplasat sub cerul liber își va îndeplini funcția și va arăta impecabil timp de mulți ani.

Îngrijirea mobilierului de grădină

Iată câteva reguli de bază pentru îngrijirea și întreținerea mobilierului tău, astfel încât acesta să reziste mult timp:

  • Curățarea regulată a mobilierului de grădină va îndepărta praful, murdăria și alte resturi. Poți face acest lucru cu o lavetă moale, umezită cu apă călduță, și cu un detergent delicat.
  • Protejează-ți mobila de umezeala excesivă, în special pe cea din lemn. Pentru a face acest lucru, folosește impregnanți sau uleiuri speciale pentru lemn pentru a-l feri de umiditate și de radiațiile UV.
  • Îndepărtează imediat petele și murdăria, spre exemplu, după ce ai vărsat o băutură sau ai scăpat mâncare. Dacă faci acest lucru în mod eficient, cu atât mai mari sunt șansele de a îndepărta pata nedorită fără a lăsa urme. Dacă mobilierul tău este expus în mod continuu la radiații UV, ia în considerare utilizarea de huse speciale pentru a-l proteja de supraexpunerea la soare.
  • În perioada de iarnă este o idee bună să îți protejezi mobila de zăpadă, ploaie și îngheț, astfel că, dacă ai ocazia, o poți depozita în interior sau acoperi cu huse speciale.
  • Verifică în mod regulat starea mobilierului tău, efectuând orice reparații, cum ar fi strângerea șuruburilor sau înlocuirea pieselor uzate. De asemenea, nu uita să întreții componentele metalice pentru a preveni coroziunea.
  • Evită să folosești detergenți agresivi, detergenți care conțin înălbitor sau substanțe chimice care pot deteriora suprafețele mobilei.

Cât costă mobila de grădină?

Prețurile mobilierului de grădină pot varia semnificativ în funcție de tipul, materialul de fabricație, dimensiunea setului și funcționalitatea acestuia. Mai jos am luat în considerare cele mai populare materiale de mobilier de grădină și prețurile estimative ale acestora.

Mobilier din tehnoratan

Modelele de grădină și terasă din tehnoratan sunt foarte populare. Acest mobilier elegant combină un aspect estetic plăcut, o îngrijire ușoară și o durabilitate de neegalat. Tehnoratanul este o imitație a ratanului, dar este lipsit de dezavantajele acestuia. Modelele de mobilier din tehnoratan realizate pe un cadru metalic vor fi mai ieftine decât cele realizate pe un cadru din aluminiu. Tipul de împletitură folosită influențează, de asemenea, prețul - împletitura rotundă este mai scumpă decât cea plată. Seturile mici din ratan sintetic costă, de obicei, în jur de 1.200-1.800 lei. Seturile mai mari, care includ canapele, fotolii și mese, pot fi achiziționate de la aproximativ 3.000 lei, în timp ce seturile premium pot ajunge chiar și la peste 10.000 de lei.

Mobilier din lemn

Mobilierul de grădină din lemn se potrivește bine cu amenajările clasice de grădină și se îmbină perfect cu verdele plantelor. Unul dintre principalii factori care influențează prețul este tipul de lemn din care sunt confecționate. Seturile din stejar vor fi mai scumpe decât cele realizate din lemn de tec. Pentru cele mai simple seturi, constituite dintr-o masă și două scaune, costul va fi în jur de 600-850 lei. Prețurile seturilor de mobilă din lemn de înaltă calitate încep de la 3.600 lei.

Mobilier din răchită

Răchita este un material natural care, fără îndoială, are propriul farmec, dar necesită o protecție constantă împotriva umezelii. Prețul pentru un scaun simplu din răchită naturală este în jur de 350 lei, în timp ce seturile de grădină mai mari pot fi cumpărate pentru aproximativ 1.800 lei. Pe de altă parte, pentru un set de dining mai mare, care include o masă și scaune, prețul poate ajunge chiar și la câteva mii de lei.

Mobilier din aluminiu / oțel

Mobilierul din aluminiu are un aspect modern și, prin urmare, se va potrivi bine cu un design minimalist al grădinii. De asemenea, acesta are avantajul de a fi ușor și rezistent la coroziune, în comparație cu mobilierul din oțel, care trebuie protejat împotriva acestui fenomen. Un set mediu de mobilier din aluminiu sau oțel costă între 2.400 și 4.900 lei.

Mobilier din plastic

Mobilierul din plastic se caracterizează, de asemenea, prin durabilitate și prin rezistență la condițiile meteorologice. Asociem plasticul cu cele mai ieftine modele, dar acest lucru nu este pe deplin adevărat. Noua generație de mobilier de grădină modern din plastic nu este doar estetică, ci și durabilă și rezistentă la deteriorări. Pentru un set mic de mobilier de grădină din plastic, vei plăti aproximativ 600 lei, iar pentru seturi mai mari se poate ajunge la 1.800-2.400 lei.

Balansoar dublu Borneo

Balansoar dublu Borneo

Merită să cumperi mobilier de grădină premium?

Mobilierul de grădină premium se caracterizează printr-o estetică excepțională, este durabil și rezistent la deteriorări, oferă un confort maxim în utilizare și este realizat din materiale de înaltă calitate, cu atenție la cele mai mici detalii. Mobilierul de grădină exclusivist pare luxos încă de la prima vedere. Prin urmare, alegerea mobilierului de grădină superior din punct de vedere calitativ va face ca relaxarea în aer liber să fie o adevărată plăcere.

În oferta Mobila24.ro vei găsi doar mobilier pentru grădină, terasă sau balcon de cea mai bună calitate.

Set de exterior Korfu
9342,69 RON
Culori: Argintiu, grafit și nuanțe de gri
Material: Aluminiu acoperit cu pulbere, tehnoratan și țesătură
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Korfu de la Snapty Garden reprezintă o soluție rafinată pentru cei care apreciază eleganța și confortul în aer liber.


Leagăn Borneo
3033,93 RON
Culori: Nuanțe de gri și nuc
Material: Aluminiu acoperit cu pulbere, tehnoratan, țesătură și frânghie
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Leagănul Borneo de la Snapty Garden a fost creat cu gândul la confort, siguranță și durabilitate. Acesta este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.


Balansoar dublu Borneo
4722,56 RON
Culori: Nuanțe de gri și nuc
Material: Aluminiu acoperit cu pulbere, tehnoratan, țesătură și frânghie
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Balansoarul dublu Borneo de la Snapty Garden, creat cu gândul la confort, siguranță și durabilitate, este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.


Set de exterior Borneo: masă + 6 scaune
11032,44 RON
Culori: Nuanțe de cenușiu și gri, antracit și nuc
Material: Aluminiu, tehnoratan, țesătură, piatră sinterizată și aluminiu acoperit cu pulbere
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Borneo de la Snapty Garden, compus dintr-o masă și 6 scaune premium, a fost creat cu gândul la confort și durabilitate.


Set de exterior Borneo: masă + 8 scaune
14409,73 RON
Culori: Nuanțe de cenușiu și gri, antracit și nuc
Material: Aluminiu, tehnoratan, țesătură, piatră sinterizată și aluminiu acoperit cu pulbere
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Borneo de la Snapty Garden, compus dintr-o masă și 8 scaune premium, este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă. 


Șezlong dublu Borneo
3934,52 RON
Culori: Antracit, nuc și gri
Material: Aluminiu acoperit cu pulbere, tehnoratan și țesătură
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Șezlongul dublu Borneo de la Snapty Garden, creat cu gândul la confort și durabilitate, este excelent pentru orice grădină sau terasă spațioasă.


Lampă solară Borneo (L)
1069,48 RON
Culori: Gri și tehnoratan natural
Material: Aluminiu și tehnoratan
Livrare în: 4-5 săptămâni

Descoperă universul rafinat Borneo de la Snapty Garden și trăiește adevărata relaxare în aer liber! Explorează celelalte modele din această colecție unică.


Lampă solară Borneo (S)
990,68 RON
Culori: Gri și tehnoratan natural
Material: Aluminiu și tehnoratan
Livrare în: 4-5 săptămâni

Descoperă universul rafinat Borneo de la Snapty Garden și trăiește adevărata relaxare în aer liber! Explorează celelalte modele din această colecție unică.


Lampadar solar Borneo
1902,52 RON
Culori: Gri și tehnoratan natural
Material: Aluminiu și tehnoratan
Livrare în: 3 zile lucrătoare

Descoperă universul rafinat Borneo de la Snapty Garden și trăiește adevărata relaxare în aer liber! Explorează celelalte modele din această colecție unică.


Set de exterior Borneo: colțar + fotoliu + 2 măsuțe
14578,59 RON
Culori: Nuc, gri și antracit
Material: Aluminiu, tehnoratan și țesătură
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Borneo de la Snapty Garden, compus dintr-un colțar, un fotoliu și două măsuțe de cafea premium, este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.



Set de exterior Borneo: colțar + 2 măsuțe
12664,79 RON
Culori: Nuc, gri și antracit
Material: Aluminiu, tehnoratan și țesătură
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Borneo de la Snapty Garden, compus dintr-un colțar și două măsuțe de cafea premium, este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.



Set de exterior Borneo: canapea + 2 fotolii + 2 măsuțe
11032,44 RON
Culori: Nuc, gri și antracit
Material: Aluminiu, tehnoratan și țesătură
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Borneo de la Snapty Garden, compus dintr-o canapea, două fotolii și două măsuțe de cafea premium, este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.



Set de exterior Krk: masă + 6 scaune
3939,04 RON
Culori: Nuanțe de gri
Material: Aluminiu, tehnoratan, țesătură și sticlă
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Krk de la Snapty Garden, compus dintr-o masă și 6 scaune, combină confortul și design-ul elegant cu funcționalitatea, fiind ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.



Set de exterior Zadar
5515,1 RON
Culori: Nuanțe de gri
Material: Aluminiu, tehnoratan și țesătură
Livrare în: Temporar indisponibil

Setul de exterior Zadar de la Snapty Garden, creat cu gândul la confort și durabilitate, este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.


Set de exterior Split
3826,47 RON
Culori: Nuanțe de gri
Material: Aluminiu, tehnoratan și țesătură
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Setul de exterior Split de la Snapty Garden, creat cu gândul la confort și durabilitate, este ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă.


Balansoar Tori
4051,62 RON
Culori: Ecru deschis, gri, grafit și nuanțe de maro
Material: Metal acoperit cu pulbere, oțel, tehnoratan și țesătură
Livrare în: 3-5 zile lucrătoare

Balansoarul Tori de la Snapty Garden, ideal pentru orice grădină sau terasă spațioasă, a fost creat cu gândul la confort și durabilitate. 


Copyright © 2023-2024 MOBILA24.RO S.R.L. (CUI 47583970). Toate drepturile rezervate.
Apelează-ne        0745.599.121
Go Top